Cum ma pot proteja?

baldachin protectie antiradiatii

Adoptarea unei masuri de protectie impotriva radiatiilor electromagnetice presupune cunoasterea sursei generatoare!
Astfel, vom sti ce camp va trebui ecranat (de inalta frecventa, de joasa frecventa, ambele) si in ce mod.

Spre exemplu, daca in fata ferestrei avem o antena de telefonie mobila sau un stalp radar, se va realiza o ecranare a radiatiilor de frecventa inalta prin folosirea unei perdele antiradiatii Swiss Shield®.

Sau, daca dorim sa protejam o camera de radiatiile electromagnetice produse de niste surse existente la vecini sau de cablurile si prizele electrice, va trebui sa folosim vopseaua antiradiatii Yshield.

In cele ce urmeaza va prezentam, cu scop orientativ, cateva variante de ecranare a radiatiilor electromagnetice, prezentare ce nu are insa caracter exhaustiv:

Tesaturile de protectie Swiss Shield® sunt o solutie excelenta pentru a ecrana radiatiile de inalta frecventa. Acestea sunt utilizate pentru a ne proteja de Radar, Tetra, antenele de telefonie mobila, Wi-Fi, televiziunea digitala, etc.
Tesaturile Swiss Shield® sunt, de asemenea, utilizate pentru fabricarea imbracamintei de protectie, in aplicatiile de supraveghere si aparare.

reflectarea undelor electromagnetice

Tesaturile Swiss Shield® reflectă microundele de radiatii, reducand semnificativ nivelul radiatiilor electromagnetice din casa sau biroul nostru, pana la 99.99% (40 dB la 900 MHz)!

Evitam astfel sa ne expunem in mod repetat si indelungat la campuri electromagnetice, putand sa evitam aparitia efectelor adverse asupra sanatatii semnalate de experti.

In acest scop, tesaturile de protectie Swiss Shield® au fost concepute spre a putea fi utilizate in fabricarea perdelelor, baldachinelor si articolelor de imbracaminte.

Toate tesaturile Swiss Shield® sunt realizate din fire Swiss Shield®, fabricate printr-un proces de productie patentat. In acest proces, un fir metalic extrem de subtire (cupru acoperit cu argint) este tesut impreuna cu firul de bumbac sau poliester. Firele sunt acoperite apoi cu un strat special, ceea ce confera posibilitatea de a fi spalate si durabilitatea in timp.

Tesaturile Swiss Shield® indeplinesc standardul strict Oeko-Tex 100. Acesta este un sistem de certificare pentru industria textila a materiilor prime si a produselor textile finite si consta in diverse teste pentru a se asigura ca acestea nu contin substante nocive (detalii pe www.oekotex.com).

Performanta privind ecranarea conferita de tesaturile Swiss Shield®  a fost certificata de catre diverse laboratoare independente. Toate rapoartele de testare, inclusiv graficele de ecranare, sunt disponibile.

 

 

  • Pentru pereti – se utilizeaza Vopseaua antiradiatii YShield care poate oferi protectie atat impotriva radiatiilor de joasa frecventa, cat si a celor de inalta frecventa. Aceasta vopsea se conecteaza la sistemul vopsea_protectie_radiatii_HSF54-1l_5lde impamantare al locuintei.

Capacitatea de ecranare ajunge pana la 38 dB (99.984 %) la o singura aplicare, 45 dB (99.997 %) la doua aplicari!

Eficienta de ecranare este testata in mod regulat in laborator de catre Profesorul Dipl.Ing. Pauli de la Universitatea Fortelor Armate Federale Germane din Munchen dupa standardele ASTM D4935-10 si/sau IEEE-STD-299-2006.

 

 

  • Pentru pat (in cazul in care nu dorim sa ecranam toata camera) :

         Baldachin antiradiatii. Acesta reprezinta cea mai simpla, cea mai rapida si cea mai economica metoda pentru a ne proteja de radiatiile electromagnetice din zona patului, reducand astfel indelungata perioada de expunere din timpul somnului. Noi va oferim diverse modele, din diferite tesaturi de protectie Swiss Shield®, ramane doar sa alegeti ceea ce corespunde gusturilor si preferintelor dvs!

       Covor antiradiatii: Pentru a obtine o cusca Faraday completa in zona patului, va recomandam sa utilizati baldachinele insotite de covoarele antiradiatii YShield! Acestea se pot pune direct sub pat sau mocheta/covor, respingand astfel radiatiile care vin dinspre pardosea.

         Lenjerie / Saci de dormit din tesatura de protectie Wear

 

  • Pentru protectia zilnica  a corpului – se utilizeaza articole de imbracaminte confectionate din țesăturile de protectie Swiss Shield®. Acestea ne protejeaza de radiatiile electromagnetice din jurul nostru, indiferent daca ne aflam la interior sau la exterior. 

 

  Sfaturi utile:
  • Incercati sa stati cat mai la distanta de sursa emitatoare de radiatii.
  • Inlocuiti reteaua wireless cu una clasica, pe cablu.
  • Inlocuiti telefonul fix fara fir (DECT) cu unul clasic, pe cablu.
  • Minimizati timpul convorbirii la telefonul mobil.
  • Atunci cand vorbiti la telefonul mobil, folositi un hands-free clasic pe cablu.
  • Cand semnalul este slab, evitati convorbirile telefonice.
  • Evitati sa lasati copiii sa vorbeasca la telefonul mobil.

 

 

Conform studiilor multor experti, cei mai vulnerabili in raport cu radiatiile electromagnetice sunt copiii, respectiv femeile insarcinate.
Avem convingerea ca doriti sa va oferiti dvs si celor dragi un mediu lipsit de risc. Va invitam asadar sa va alaturaţi numarului tot mai mare de clienti din portofoliul nostru si sa adoptati cea mai buna solutie de protectie pentru dumneavoastra!

 

 

Aflati mai multe despre

Tesaturile de protectie /Perdelele  Swiss Shield

Vopselele de protectie radiatii YShield

 

 Mai multe informatii si studii referioare la efectul nociv al radiatiilor gasiti pe www.bioinitiative.org